Hoe het begon

Hoe het begon

In juli 2006 reisde oprichtster/voorzitter Carola Käller met haar twee dochters, Brigitte en Laura, door Cambodja. Zij kwamen in contact met een Cambodjaan die een opvanghuis voor verwaarloosde kinderen in Phnom Penh had opgericht. Bij het zien van de lieve kinderen waren zij diep geraakt en besloten ze contact te houden. Vanaf die tijd onderhield Carola contact en ondersteunde ze het buurthuis financieel en met adviezen.

Armoede in Takeo

Een jaar later (2007) bezochten Carola en haar dochters Cambodja opnieuw. Dit keer kwamen zij in een van de armste gebieden, de provincie Takeo, terecht. Het overgrote deel van de bevolking is daar analfabeet en leeft onder de armoedegrens. In de gehele omgeving was geen elektriciteit, stromend water en medische zorg beschikbaar.

Actie!

Diep geschokt door de erbarmelijke omstandigheden waarin deze kinderen verkeerden, besloten zij dat er zo snel mogelijk een school annex buurthuis gebouwd moest worden. Om de hiervoor noodzakelijke financiële middelen te verkrijgen en structurele hulp te kunnen bieden, richtte Carola in januari 2008 stichting “Hopeful Children Center” op. In Cambodja werd een NGO (non government organisation) opgericht en ingeschreven bij het Ministry of Interior.

Hopeful Children Center Cambodja
Hopeful Children Center Cambodja
Lees meer