Studiebeursproject

Voor talentvolle studenten uit de arme gezinnen heeft onze stichting een studiebeursproject opgezet. Zij hebben een betere toekomst als ze hoger onderwijs kunnen volgen en daarmee vergroten zij hun kans op de arbeidsmarkt.

Vooral op het platteland van Cambodja schiet het onderwijs ernstig tekort. Arme kinderen komen vaak niet verder dan en paar jaar basisschool. De arme kinderen die wel met succes hun highschool hebben kunnen afronden, kunnen veelal niet verder studeren omdat de ouders hun studie niet kunnen betalen. Ze gaan dan werken in de textielfabriek, rijstvelden, huishoudens of worden gedwongen te gaan trouwen.

Ieder jaar selecteren we nieuwe studenten en zoeken we sponsoren die een arme student een studiebeurs wil geven. Van iedere student ontvangt de sponsor jaarlijks een update met foto’s.

Sponsor een student!

De studiebeurs bedraagt € 500 per jaar en de studieduur is 5 jaar. Periodieke giften, (tenminste 5 jaar) voor dit studiebeursproject, zijn volledig fiscaal aftrekbaar zonder minimum of maximum grens. U ontvangt van HCC een overeenkomst die is opgesteld door de Belastingdienst. U kunt ook als bedrijf een student adopteren. Onze stichting beschikt over een ANBI verklaring waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Het studiebeurs project helpt écht: het is de meest duurzame vorm van ontwikkeling!

Dankzij de financiële support van de studiebeurssponsoren hebben deze studenten een studiebeurs gekregen.

Studiebeurs

Studiebeurs
Studiebeurs
Studiebeurs
Studiebeurs
Studiebeurs
Studiebeurs
Studiebeurs
Studiebeurs