Studentenhuis Phnom Penh

Voor talentvolle studenten uit de arme gezinnen uit onze dorpen, heeft onze stichting een studiebeursproject opgezet. In januari 2014 heeft onze stichting een studentenhuis in Phnom Penh kunnen aankopen. Het huis bied onderdak aan 18 studenten die er veilig kunnen wonen en studeren.

Studentenhuis; street 93 house 29C, Phsar Touch Village, Sangkat Toul Sangke, Khan: Russey Keo, Phnom Penh

Studentenhuis
Studentenhuis

In januari 2014 hebben we een studentenhuis in Phnom Penh kunnen aankopen. We bieden de arme studenten die uit onze dorpen komen en in Phnom Penh willen studeren een onderkomen waar ze veilig kunnen wonen en studeren. Het huis heeft 4 woonlagen en een groot dakterras. De ligging is centraal, dicht bij de verschillende universiteiten en de werkplekken van de studenten. De studenten betalen iedere maand 20 dollar voor de lopende kosten en onderhoud. Er wonen er 14 meisjes en 4 jongens. Alle studenten die in het huis wonen krijgen via onze stichting een studiebeurs. Zij hebben naast hun studie een fulltime baan, (9 uur per dag, gedurende 6 dagen per week) De ouders zijn te arm en kunnen hun kind financieel niet ondersteunen en zijn daarom genoodzaakt om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.
De studenten hebben op dezelfde middelbare school gezeten en hebben een soortgelijke sociale achtergrond. Ze vormen een hechte band met elkaar en zijn heel blij dat ze een schoon en veilig onderdak hebben.

We hebben dit huis kunnen kopen door een legaat van mevrouw Wil Sol-Bruinsma en de financiële ondersteuning van de Wilde Ganzen.

Studentenhuis
Studentenhuis
Studentenhuis
Studentenhuis
Studentenhuis
Studentenhuis